Stel je voor: je opdrachtgever zegt: "Kun jij deze wijziging even doorvoeren", maar jij weet dat de impact groot is, en je planning en budget staan al onder druk! Hoe zorg je ervoor dat je met voldoende budget verder kunt en ook prettig blijft samenwerken? Of: in je onderhandeling met de aannemer kom je maar niet tot elkaar. Of: je werkt samen met een partij, maar waarom leveren zij steeds maar niet?! En: Hoe krijg ik die bezwaarmakende bewoners nou achter mijn plan?

Is dit voorstelbaar voor je? Jouw project is geen rechte lijn van A naar B. Iedereen krijgt te maken met verstoringen in een project. Dat maakt ons werk dynamisch, maar soms ook spannend en stressvol. En het kost misschien geld. Je lost die verstoringen niet op door het inzetten van harde ‘tools’. Het gaat namelijk bijna altijd over mensen en hun belangen, en hoe je daarmee omgaat.

Ik zorg dat je inzicht krijgt in waar die verstoringen in je project vandaan komen en hoe je jouw eigen manier vindt om daar goed mee om te gaan. En beter, hoe je veel van die verstoringen kunt voorkomen. Door het uitbreiden van je ‘communicatie vaardigheden’. Dat gaat over onderwerpen als omgaan met weerstand, duurzaam onderhandelen, inzicht in je stakeholders en effectief samenwerken.

Ik werk hierbij alleen met praktijkcasussen die ik van tevoren met jullie persoonlijk afstem. Zo zijn de situaties levensecht en is het geleerde direct toepasbaar. Daardoor slijt nieuw gedrag sneller in. Door na de training ook nog terugkom-momenten te houden, zal jij en je team  blijvend voordeel hebben van de trainingen. Het is een winst voor jezelf, voor je project en je team. Bovendien betaalt het zich terug; een soepel project bespaart tijd en geld en levert terugkerende tevreden klanten op.

Verdien méér plezier en controle in je werk en ervaar mìnder spanning, met deze praktijktrainingen Communicatie voor projectleiders.

Ik sta dagelijks met mijn voeten in de klei van het projectmanagement en put uit vele voorbeelden die ik meemaak. Er wordt veel gelachen en er ontstaat een band tussen de deelnemers. De training kan in dagdelen of hele dagen worden georganiseerd. Ook is het professionaliseren van jouw team in korte sessies mogelijk in losse thema’s.